“Wij willen een platform voor cultuur”

“Wij willen een platform voor cultuur”

Namens onze fractie diende Lucie ter Waarbeek donderdagavond in de raadsvergadering een motie in. “Wij zijn ietwat teleurgesteld wat betreft de cultuursector. “Wij hadden graag ideeën gelezen over muziekonderwijs in de gemeente Coevorden’, aldus Lucie.

“Wij pleiten voor het oprichten van een platform als paraplu voor de bevordering van muziek-, dans- en toneelonderwijs. In de kaderbrief is nauwelijks aandacht voor cultuurbeleid, in het bijzonder muziek-, dans- en toneelonderwijs. Sinds de sluiting van de muziekschool is er geen centrale plek meet waar dergelijk onderwijs kan worden gevolgd.”

De VVD vindt, dat dit onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn in de gemeente, omdat dat goed is voor geest, gezondheid en ontwikkeling. “In de begroting is ruimte te vinden om betaalbaar muziek-, dans- en toneelonderwijs voor iedereen te faciliteren.”

In de motie verzocht Lucie dat de cultuurcoach onderzoekt of een dergelijk platform haalbaar is en dat de gemeente structureel geld daarvoor vrijmaakt. Het gaat erom, dat docenten beter zichtbaar zijn in een platform.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *