VVD wil vergroening: motie kreeg unaniem steun

VVD wil vergroening: motie kreeg unaniem steun

Met de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in aantocht vragen groene en tuinorganisaties aandacht voor een groene leefomgeving. De organisaties zijn Stichting Steenbreek, AVVN samen natuurlijk tuinieren, IVN Natuureducatie, KMTP/Groei&Bloei, KNNV, NL Greenlabel, Velt, Sociaal Tuinieren en Vogelbescherming Nederland.

Motie vergroening aangenomen

De VVD diende in juli 2021 een motie in over vergroening en mogelijke aansluiting bij het NK Tegelwippen in combinatie met een tegeltaxi (een ophaalservice voor tegels) of de Stichting Steenbreek. De motie werd unaniem gesteund.

“Door de klimaatverandering”, zei Erik Bonkes van de VVD bij het indienen van de motie, “krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en zware regenval. Groene tuinen of terreinen laten het water beter in de grond verdwijnen dan via het riool het geval is. Bovendien zorgt een groene tuin of een groen terrein bij hitte voor meer verkoeling en een groene tuin zorgt voor meer biodiversiteit.”

Door middel van de motie wordt het college verzocht om inwoners in beweging te krijgen om hun tuin of terrein te vergroenen door tegels te verwijderen. Initiatieven zijn bijvoorbeeld het NK Tegelwippen. Wanneer tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Stichting Steenbreek helpt mensen om de leefomgeving te vergroenen en onnodige verharding tegen te gaan. Er wordt samengewerkt met aangesloten gemeenten, provincies, waterschappen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, kennis- en onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *