VVD tegen onderzoek naar één milieustraat

VVD tegen onderzoek naar één milieustraat

Waar andere fracties voor stemden, keerde de VVD zich tegen het onderzoek naar één nieuwe locatie voor een milieustraat en gemeentewerf, zoals voorgesteld door het college.

De twee huidige locaties in Coevorden en Zweeloo zijn toe aan vervanging. Het onderzoek richt zich op een plek langs de weg tussen Dalen en Oosterhesselen.

Bert Albring: “Het is onrealistisch om onnodig onderzoek te doen. De kosten zullen aanzienlijk zijn om één gemeentewerf in combinatie met één milieustraat te realiseren. Wij pleiten voor behoud van twee locaties. Waarom zouden we veel geld uitgeven aan plannen terwijl veel inwoners dat niet willen. In het gebied zijn een zonnepark en hoogspanningsleiding aanwezig, waarvan verplaatsing niet mogelijk is. Een gemeentewerf hoort wat ons betreft op een bedrijventerrein, niet in het buitengebied.” Als aandachtspunten noemde hij de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en ontsluiting. “Daarnaast woont bijna de helft van het totaal inwoners van de gemeente in stad Coevorden. Zweeloo is een tijdje geleden gerenoveerd en is een mooie locatie voor het noordelijke deel van de gemeente. Bij het realiseren van één locatie kan illegale stort toenemen. Van belang is de uitgangspositie van de gemeente: verbetering van de dienstverlening aan de inwoners.”

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *