VVD stemt tegen kaderbrief door afwijzing amendement ozb

VVD stemt tegen kaderbrief door afwijzing amendement ozb

De VVD Coevorden heeft in de raadsvergadering van dinsdag 12 juli als enige partij tegen de kaderbrief (de vooruitblik 2023) gestemd.

“Dat het amendement over ozb”, zo zei Floris Vulto, “niet volledig wordt gesteund stelt ons zeer teleur.” Het amendement werd wel gesteund door het CDA. De VVD wilde graag verlaging van het ozb-tarief voor zowel inwoners als ondernemers. De andere partijen willen de ingezette lijn volgen.

De gemeenteraad koos in 2019 voor tariefdifferentiatie, waarbij verschillen werden aangebracht tussen de tarieven voor woningen en niet-woningen. De VVD was niet tegen tariefdifferentiatie, maar vond de verhoging van 7 procent te veel en wees in 2020 het voorstel om het tarief met nog eens 3,5 procent te laten stijgen van de hand.

In zijn betoog zei Floris: “We als VVD zijn blij om te horen dat de voltallige raad onderkent dat het geld tegen de plinten klotst en dat we iets terug moeten doen voor de inwoners en ondernemers in deze barre tijden. We hebben een lange weg te gaan met een coalitie waar weinig lef en durf van uitstraalt. We hadden een goede, sterk inhoudelijke, puntige en praktische kaderbrief verwacht, maar dat was niet het geval. Nu zijn wij genoodzaakt de leemtes zelf in te vullen door onze moties en het amendement.”

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *