VVD blij met voorgenomen komst NewAge Industries

VVD blij met voorgenomen komst NewAge Industries

De VVD Coevorden is verheugd over de voorgenomen komst van het Amerikaanse bedrijf NewAge Industries. Het bedrijf wil zich vestigen aan de Data 7 in Coevorden, waar nu Feyen Ondernemingen is gevestigd.

Het bedrijf produceert hoogwaardige slangen, fittingen, klemmen en accessoires voor onder meer de medische sector en de voedingsmiddelenindustrie. Irma Talens uitte namens onze fractie de blijdschap over de komst van het bedrijf. De VVD ging dan ook graag akkoord met het verlenen van 60.000 euro subsidie, eenzelfde bedrag komt van de provincie.

Feyen verzorgt onder andere de opwaardering van de energievoorziening van het onderstation aan de Krimweg naar het pand. De kosten ervoor zijn bijna 6 ton. De gevraagde subsidie wordt hiervoor ingezet. Het bedrijf biedt in eerste instantie 68 arbeidsplaatsen. Die worden lokaal ingevuld. Het bedrijf doet een miljoeneninvestering in gebouw, machines en materieel.

Sommige fracties vroegen naar het beleid als zich verzoeken als deze voordoen. Irma reageerde: “We moeten niet alles strak afkaderen. We moeten per geval bekijken wat mogelijk is.”

Feyen heeft een optie op het Leeuwerikenveld voor vervangende nieuwbouw en koopt mogelijk een gemeentelijk pand in het centrum van Coevorden.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *