Vragen over voormalige Rehobothschool

Vragen over voormalige Rehobothschool

Tijdens de commissievergadering van dinsdag 18 mei stelde André Oudeboon een aantal vragen over de voormalige Rehobothschool in Gees. Wethouder Steven Stegen wist niet over welk complex het ging en vroeg André om de vragen schriftelijk te stellen. André zei daarop, dat hij er niet van uit gaat dat er veel schoolgebouwen in Gees zijn verkocht.

“De VVD-fractie krijgt verontrustende telefoontjes van inwoners van Gees. Er is door de gemeente een voormalig schoolgebouw verkocht. Het betreft het eerste gebouw dat je ziet als je Gees vanaf Zwinderen inrijdt, een beeldbepalende locatie dus.

Bij de verkoop zijn eisen gesteld over het gebruik ervan. Het moet een maatschappelijke functie hebben of er moet een combinatie van wonen/werken zijn. Er is nog niets opgeknapt aan het pand, de tuin is niet onderhouden en op het buitenterrein staan enkele caravans.”

André Oudeboon heeft daarom de volgende schriftelijke vragen neergelegd bij het college: 1. Is er een bouwaanvraag in behandeling?; 2. Is er een vergunning afgegeven of in behandeling voor bedrijfsmatig gebruik?; 3. Wat is de termijn van het anti-speculatiebeding dat de gemeente in de koopakte heeft staan?; 4 Wie is bij de gemeente verantwoordelijk om na verkoop van gemeentelijke panden te monitoren of alles volgens afspraak verloopt.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *