Verduurzaming: betaalbaar en aantrekkelijk

Verduurzaming: betaalbaar en aantrekkelijk

Ook Coevorden moet verduurzamen, maar de VVD wil dat niet onbezonnen doen. We kijken goed naar alternatieven, die voor inwoners betaalbaar en aantrekkelijk moeten zijn. In de Regionale Energie Strategie stond, dat dat zelfs onder dwang zou moeten. Dankzij de VVD is dat uit de strategie verdwenen, want wij kiezen ervoor om samen met bewoners/eigenaren te kijken naar de beste oplossingen.

Huizen gaan mogelijk van het gas af, zonneparken en windmolens zijn verschenen in ons landschap. De VVD Coevorden wil geen verdere uitbreiding van zonneparken, maar kiest ervoor om eerst de daken vol te leggen. Dit uitgangspunt sluit aan bij de Zonneladder van de provincie. Groen gas en waterstof zijn belangrijk om verder te verkennen, zodat ons gasnetwerk prima kan bijdragen in het verduurzamen. Niet iedereen redt het met zonnepanelen en ook daar willen we oog voor hebben. Het contingent windmolens in de gemeente Coevorden is genoeg en uitbreiding is niet aan de orde

We maken per wijk een plan voor de verduurzaming van woningen en bouwprojecten. De totale woonlasten mogen hierbij niet stijgen. We maken het zo gemakkelijk mogelijk om zonnecellen en laadpalen aan te vragen door procedures simpeler te maken. Zo stimuleren we duurzame energie.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *