“Vanwaar deze switch betreffende Wico?”

“Vanwaar deze switch betreffende Wico?”

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag, 9 mei, was de publieke tribune goed gevuld: een aantal bewoners van bungalowpark Wico in Schoonoord toonde onrust over een brief van de gemeente waarin werd aangekondigd dat permanente bewoning op het park wordt beëindigd. Zij droegen T-shirts met de tekst ‘WICO Woningnood’.

In de brief staat, dat Wico wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke bestemming en die is recreatie. “Een duale bestemming, een combinatie van recreatie en wonen is niet toegestaan. We beëindigen de permanente bewoning”, schreef de gemeente aan de bewoners. Jarenlang is permanente bewoning gedoogd naast de recreatieve functie van het park. De wens van de bewoners is om permanente bewoning naast recreatie te laten bestaan.

Inspreekster Melanie Oostwoud stelde dat Wico in 2017 is gekwalificeerd als een niet-vitaal vakantiepark. Er zijn namelijk totaal geen voorzieningen.

Namens onze partij vond Irma Talens, dat heel andere verwachtingen zijn gewekt. “Ik ben beslist een voorstander van de plannen voor Vitale Vakantieparken, maar een paar jaar geleden zou Wico geen recreatieve functie hebben. Ik ben zeer benieuwd naar de switch in de beoordeling.” Daar waren de mensen van Wico ook wel benieuwd naar.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *