Meer handhaving en aanpak huftergedrag

Meer handhaving en aanpak huftergedrag

De lokale VVD wil geld vrijmaken voor aanstelling van meer boa’s voor meer handhaving en aanpak van huftergedrag.

Het is belangrijk, dat we ons veilig voelen in onze eigen buurt. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van inwoners, ondernemers en gemeente. Door met elkaar op te trekken gaan we overlast tegen, zo vindt de lokale VVD.

De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) moeten zichtbaar zijn in wijken en dorpen. Extra boa’s vergroten de zichtbaarheid van handhaving en bestrijden kleine criminaliteit. De kosten van handhaving worden zoveel mogelijk verhaald op de veroorzakers van leed. Als er boetes door onze boa’s worden uitgeschreven, vloeien die terug in de gemeentekas. Dit geld kunnen we inzetten om de veiligheid te verbeteren.

De VVD in de gemeente Coevorden vindt het normaal, net als de meerderheid van de bevolking gelukkig, dat je met je handen van andermans spullen afblijft. Geweld is helemaal uit den boze. Zeker als dat hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten betreft. Overlast is een grote ergernis. De politie grijpt in als mensen de regels overtreden of overlast veroorzaken. Zij kan rekenen op onze steun.

Mensen worden niet geboren als crimineel, maar glijden vaak af door verkeerde vrienden, een onveilige omgeving of een slechte opvoeding. Bij de aanpak van criminaliteit moet een juiste balans zijn tussen het terugdringen van geweld en preventie. Scholing kan perspectief bieden. Het leren meedoen in de samenleving voorkomt veel ellende.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *