Leerzame dag voor raadsleden

Leerzame dag voor raadsleden

Vrijdag 17 mei werd een raadsexcursie naar partnerstad Nordhorn gehouden. Namens de VVD namen daaraan deel de raadsleden Lucie ter Waarbeek en Irma Talens en de burgercommissieleden Erwin Wielens en Anita Brinckman.

Na de ontvangst op de Euroterminal in Coevorden gaf burgemeester Ansgar Dulling van Samtgemeinde Emlichheim een presentatie van de ontwikkelingen op het Europark.

Het programma werd voortgezet met een ritje per trein van de Bentheimer Eisenbahn naar Nordhorn. Het gezelschap werd er ontvangen door burgemeester Thomas Berling van Nordhorn, bestuursvoorzitter Joachim Berends van de Bentheimer Eisenbahn en Thimo Weitemeier van de Stadtbaurat Nordhorn. Aansluitend werd het stationsgebouw bezichtigd en werd een toelichting gegeven op de plannen voor het stationsgebied.

Het volgende programma-onderdeel was de bezichtiging van het college voor mbo en gaf Thomas Kliemt van Landkreis Grafschaft Bentheim uitleg over de plannen voor het ontwikkelen van een campus. Dit was ook voor Coevorden heel interessant gezien de plannen met De Nieuwe Veste.

Na een wandeling door het NINO-Wirtschaftspark, een bezoek aan het NINO-gebouw en een toelichting op actuele thema’s van de stad Nordhorn door Thomas Berling was er een rondvaart over de Vechte. Daarbij vertelden Thomo Weitemeier en Matthias Klasse van Stadtplanungsamt Nordhorn over de ideeën voor de ‘Waterstad Nordhorn’.

Voorzien van veel informatie en indrukken werd daarop de terugreis aanvaard.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *