“Ik wil wat terugdoen voor de gemeente”

“Ik wil wat terugdoen voor de gemeente”

Toen bekend werd dat Floris Vulto voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart lijsttrekker werd, kreeg hij veel positieve reacties. “Ik ben nog jong, maar het is voor mij juist nu het moment om me in te zetten voor de maatschappij. De gemeente Coevorden is prachtig om in te wonen en daar wil ik wat voor terugdoen”, zegt de 24-jarige Floris met overtuiging.

Veelzijdige deskundigheid

“Op onze lijst staan mensen met veelzijdige deskundigheid. Dat is natuurlijk heel fijn. Juist door mijn leeftijd kan ik wellicht frisse ideeën aandragen.” Hij heeft zich in overleg met het bestuur kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. “Ik kreeg waardering. Dat is heel fijn, omdat ik nog vrij onbekend ben in de Coevorder politiek. Dat kan overigens een pre zijn.”

“Weten wat er speelt”

Inmiddels is Floris op stap geweest met een voormalige lokale politicus van de VVD. “Zo ben ik nog beter op de hoogte van alle zaken die in de gemeente spelen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk organisaties te bezoeken. Zo was ik onlangs nog bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Je moet je natuurlijk actief opstellen in de gemeente.”

Na De Nieuwe Veste deed hij de rechtenstudie in Groningen. Die studie heeft hij op een haar na afgerond en inmiddels werkt hij als juridisch medewerker bij Univé. “Ik heb gekozen voor de richting ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht en ondernemerschap interesseren me. Het is een uitdagende ‘tak van sport’. Maar ik haal nu ook veel voldoening uit het bijstaan van particulieren in juridische conflicten.”

Liberaal gedachtegoed

Op De Nieuwe Veste kreeg hij te maken met maatschappelijke vraagstukken. “Ik werd daardoor geprikkeld om hierover na te denken en het werd mij duidelijk welke kernwaarden bij mij passen. Die kon ik vinden in het liberale gedachtegoed. In Groningen ben ik voorzitter van de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD, geweest. Verder was ik bestuurslid van de VVD in de gemeente Coevorden.”

“Veel zaken zijn prima voor elkaar in de gemeente, maar misschien kan ik met een frisse blik knelpunten aanstippen. Veranderingen hoeven zeker niet heel drastisch te zijn, maar er kan mogelijk sneller worden ingehaakt op innovaties en maatschappelijke veranderingen, zodat Coevorden voorop kan lopen.”

Kernpunten

Enkele kernpunten voor Floris zijn wonen, de positie van jongeren, cultuur, economie, innovatie en duurzaamheid. “Beslissingen in de stad zijn van invloed op de dorpen en omgekeerd. Onze aandacht gaat zeker uit naar de dorpen. Alle beslissingen hebben rechtstreeks invloed op de hele gemeente. Het is bijvoorbeeld mooi, dat De Nieuwe Veste een plek krijgt op Holwert-Midden. Die locatie brengt een aanzuigende werking met zich doordat alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Dit is goed voor de hele gemeente.”

Floris verwacht op zijn minst behoud van het huidige aantal zetels. “Wij zijn een lokale partij met mensen, die hun eigen verantwoordelijkheid durven te nemen. Wij zijn in de gemeente een betrouwbare politieke sparringpartner. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan de VVD-slogan ‘Gemeente Coevorden: is goed, wordt beter’,” besluit Floris.

Foto: Ring Foto De Boer/Rutger Bronts.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *