Groen en leefbaar!

Groen en leefbaar!
Groen en leefbaar!
We wonen allemaal graag in een wijk en dorp waar we ons thuis voelen. Waar het groen, schoon en veilig is. De gemeente stimuleert dat de wijk en buurt schoon blijven. Want als dat goed gebeurt, wordt iedereen vrolijk.Natuur is belangrijk en verdient bescherming. We blijven kritisch kijken wat haalbaar en realistisch natuurbeleid is met een juiste balans tussen wonen, ondernemen en recreatie.
 
Meer groen is klimaatbestendiger
We willen meer groene plekken met bomen en planten in de stad en dorpen. Een stenen omgeving is al snel opgefleurd met vergroening door struiken en bomen. Zo zorgen we bovendien voor een omgeving die klimaatbestendiger en koeler is. Bij het onderhoud van groen werken we zoveel mogelijk samen met inwoners. Initiatieven van bewoners en organisaties om de eigen straat of buurt te vergroenen en onderhouden worden van harte aangemoedigd.
 
Verhoging dorpsbudgetten
Het stimuleringsfonds mag wat ons betreft een volgende update krijgen. Daarbij geven we nog meer vertrouwen aan onze inwoners. Verhoging van de dorpsbudgetten zou een goede zaak zijn, nu we zien welke effecten bereikt worden. Veel initiatiefrijke mensen zijn bezig met een leefomgeving en projecten worden vanuit dorpsvisies opgezet en mede door de beschikbare gelden uit het stimuleringsfonds gefinancierd.
Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *