Even voorstellen: Irma Talens (nummer 8 op de lijst)

Even voorstellen: Irma Talens (nummer 8 op de lijst)

Irma Talens (nummer 8 op de lijst) heeft inmiddels haar sporen verdiend in het openbaar bestuur, de retail en niet te vergeten de horeca.

“Ik zat reeds in de gemeenteraad van 2006 tot 2012 en van 2014 tot 2018. Ik heb beslist wat met het openbaar bestuur. Momenteel ben ik burgercommissielid van de VVD-fractie omdat mijn werkzaamheden zich niet lieten combineren met het volledig raadslidmaatschap. Dat doe ik met veel genoegen. Dus ja: ik heb wat met het openbaar bestuur.”

Elkaar verder helpen

Irma maakt duidelijk dat het haar om de inhoud gaat en niet om het politieke spel. “Ik wil dingen kunnen veranderen. Ik vind, dat er nog teveel afstand is tussen politiek en inwoners/ondernemers. Men spreekt elkaars taal niet en daar mag wat mij betreft wel verbetering in komen. Er wordt teveel in hokjes gedacht. In gezamenlijkheid moet worden bekeken hoe we elkaar verder kunnen helpen.” Irma pleit verder voor meer verbinding tussen de bedrijventerreinen en de kernen van stad en dorpen. “Ik wil graag constructief samenwerken, ik ben niet zo van het persoonlijk profileren.”

Aanpakken

Irma houdt van een rechtstreekse aanpak. “Is er een probleem: pak het aan. Heb het lef om op de man of vrouw af het gesprek te voeren. Praat over hetgeen hem of haar beweegt vanuit wederzijds respect. In haar werk bij de Retailagenda merkte ze vaak dat processen niet goed lopen, omdat men elkaars taal niet spreekt en men uitgaat van allerlei vooroordelen vanuit de betrokken partijen (in dit geval gemeenten, vastgoed en ondernemers). Praat erover waarom iemand op een bepaalde manier handelt, zoals hij handelt.”

Horeca

Horeca heeft zeker haar aandacht. Dat kan nauwelijks anders als je in de horecafamilie Talens bent opgegroeid. “Ik ben een geboren horeca-ondernemer”, lacht zij. Ze is dan ook vele jaren werkzaam geweest in de horeca, zowel als eigen ondernemer als in de belangenbehartiging. Ook in haar huidige werkzaamheden speelt die branche nog steeds een grote rol. “Ik ben zeventien jaar lang werkzaam geweest in de behartiging van de horeca vanuit Koninklijke Horeca Nederland in Drenthe. Velen in de gemeente kennen mij daarvan.”

Retail

Nu is zij al heel wat jaren actief in de belangenbehartiging voor de retail. “Op landelijk niveau ben ik bezig met de revitalisering van binnensteden. Daarvoor werk ik veel samen met vastgoed, horeca en overheid. Centra van steden en dorpen zijn een plek om elkaar te ontmoeten. Een plek, waar een mix is van voorzieningen: winkels, horeca en culturele en maatschappelijke organisaties.”

Holwert/Nieuwe Veste

Irma is blij met de toekomstige ontwikkelingen op Holwert-Midden in Coevorden, inclusief de nieuwbouw van De Nieuwe Veste. “Dan kunnen we er weer jaren tegenaan.”

Sportief

Irma is ook sportief actief en is betrokken bij de organisatie van de Coevorder Grachtenloop en de Roparun.

Constructieve houding VVD

Het kandidaat-raadslid is altijd liberaal geweest. Jaren geleden alweer werd zij benaderd door Peter Snijders (uit Dalen, oud-wethouder van Coevorden en thans burgemeester van Zwolle) om de politiek in te gaan. Het is duidelijk: daarvan heeft zij geen spijt.

Zij vindt, dat haar partij het de afgelopen jaren vanuit de oppositie goed heeft gedaan. “Dat is gebeurd vanuit een constructieve houding. Je hoeft een voorstel niet tegen te houden, omdat je in de oppositie zit. Het gaat om het voorstel zelf en kijk naar de beste oplossing voor stad en dorpen. Vanuit deze positie moeten er naar haar mening vijf of zes zetels in zitten bij de verkiezingen.”

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *