Even voorstellen: Anita Brinckman (nummer 7 op de lijst)

Even voorstellen: Anita Brinckman (nummer 7 op de lijst)

Anita Maria Brinckman-van Gerven staat op plek zeven van de kandidatenlijst. Zij is opgegroeid in Den Haag en vanaf het moment dat zij mocht stemmen heeft zij altijd op dezelfde partij gestemd, de VVD.

Anita heeft haar opleiding gevolgd aan de Modevakschool mbo-4 en behaalde tegelijk haar middenstandsdiploma dat destijds nodig was als je een eigen zaak wilde starten. Daarvoor vond ze zichzelf nog te jong en daarom ging nog wat cursussen volgen in talen, ICT en het secretariaat. Tijdens deze opleidingen zocht ze werk en kwam terecht op de financiële afdeling bij het hoofdkantoor van de Shell in Den Haag.

Kodiak Shop in Schoonoord

Het werk was druk, afwisselend en erg leuk om te doen, maar na een vakantie bij een neef van haar vader in Wezuperbrug, besloten zij en haar verloofde John op zoek te gaan naar een woning in Drenthe. Beiden vroegen overplaatsing aan en kwamen terecht in Schoonoord in 1989/1990. Naast haar fulltimebaan bij de NAM startte ze samen met haar man in 1996 een deelwinkel in hun boerderij en waren ze een van de eersten ondernemers in Nederland met een online webshop. Ook gingen ze naar diverse country- & westernfestivals en braderieën.

De Kodiak Shop in Schoonoord organiseerde vaak dingen samen met de buren, het winkeltje KreaMieke. Ook organiseerden Anita en John een modeshow voor en met de bewoners van Schoonoord, waar de bewoners de modellen waren in café De Haven. Menig bekende personen kwamen langs bij de winkel of kraam, onder andere Mooi Wark, Ilse DeLange, (met band, en later solo) en Rutger Hauer. Samen met Welzijn 2000 werd de dorpskrant De Viefschaft ontwikkeld voor de vijf dorpen in het kader van maatschappelijk ondernemen.

VVD Sleen

In 1993 werd Anita gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van de VVD gemeente Sleen waar zij tot na de herindeling secretaris en penningmeester was van het oude en het nieuw te vormen bestuur. In die tijd was het hectisch en druk, maar altijd gezellig. Het sprak haar aan dat je jezelf mag en kan zijn en dat iedereen je wel wil helpen groeien. Ook stond zij voor het eerst op de kieslijst tijdens de gemeentelijke herindeling.

Mooi en levendig Dalen

In 2000 ging zij weg bij NAM en kwam bij en ging Anita werken bij Welzijn Ouderenwerk Dalen in de Selkersgoorn. Daar ontdekte ze hoe mooi groen en levendig het dorp Dalen is, waar het gezin (zoon in 2005 geboren) uiteindelijk naar toe verhuisde in maart 2008. Later werd Welzijn Dalen Stichting Welzijn 2000 en kwam haar werkplek in Oosterhesselen in het gezondheidscentrum, waar zij werkte aan onder andere het welbekende gele boekje met cursussen en informatie voor de hele gemeente Coevorden. Wegens bezuinigingen op de overheadkosten kwam hier in 2009 een eind aan. Daarna werkte ze nog als allround financieel specialist bij diverse internationale als lokale bedrijven.

Tevens was Anita vrijwilliger bij Humanitas voor de thuisadministratie, (helpen van mensen met hun financiële zaken), bestuurslid van buurtvereniging De Noordwijk in Dalen en was zowel voor haar vader als zoon mantelzorger. Hiermee heeft ze veel maatschappelijke ervaring opgedaan.

Dalen is een mooi dorp om in te wonen, maar het kan altijd beter. Het motto van de VVD deze verkiezingen is daarom ook ‘Dalen is goed, kan beter’ en omdat ze haar steentje hieraan wil bijdragen, stelde Anita zich kandidaat bij de VVD om uiteindelijk op plek zeven te komen.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *