“Cultuurhuis is centrale plaats”

“Cultuurhuis is centrale plaats”

Het college heeft in de concept-cultuurnota gekozen voor ondersteuning van muziekonderwijs gedurende een jaar om dit onderwijs toegankelijk te maken. De VVD is echter voor drie jaar . “In één jaar leer je niet muziekspelen”, aldus Lucie ter Waarbeek.

In de cultuurnota staat het streven om tot een zogenoemde broedplaats voor cultuur te komen nu De Fabriek van Theater Hofpoort is gesloten.

Lucie: “Het was een wat cultuurarme periode. Afgelopen jaar heeft de VVD regelmatig kunst en cultuur onder de aandacht gebracht en ideeën ingebracht, maar helaas is de raad daarin niet meegegaan.” Het stemt de VVD Coevorden optimistisch dat een keuze wordt gemaakt voor een basis voor cultuureducatie en het Cultuurhuis is daarvoor een centrale plek.

De VVD hecht aan aandacht voor de culturele ontwikkeling van vooral de jeugd. Namens ons fractie zei Lucie: “Ik zie het uitrollen van de ‘broedplaats’ naar de dorpen als een diskwalificatie van De Fabriek terwijl medewerkers en vrijwilligers zoveel werk hebben verzet. Laat deze groep niet in de kou staan. Wij zijn voorstander van een broedplaats in Cultuurhuis als logische plek.”

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *