“Cultuur is kerntaak van de gemeente”

“Cultuur is kerntaak van de gemeente”

De VVD kijkt met genoegen terug op de behandeling van de Kaderbrief 2023 in eerste termijn. Dat liet Floris Vulto afgelopen dinsdag tijdens de tweede termijn weten. “Wat zijn wij blij om te horen dat de voltallige raad onderkent dat het geld tegen de plinten klotst en dat we iets terug moeten doen voor de inwoners en ondernemers in deze barre tijden.”

“We hebben een lange weg te gaan met een coalitie waar weinig lef en durf van uit straalt. Met deze kernwaarden hadden wij een goede, sterk inhoudelijke, puntige en praktische kaderbrief verwacht. Nu zijn wij genoodzaakt de leemtes zelf in te vullen.”

Cultuurbeleid

De VVD pleitte in de eerste termijn voor een platform voor cultuur. “De nekharen gingen bij ons overeind toen door de wethouder werd geopperd dat cultuur onderhevig is aan marktwerking. Dit is pertinent onjuist en in onze optiek een misvatting van de bovenste plank. Cultuur is wat ons betreft, en als ik de verkiezingsprogramma’s van andere partijen mag geloven, een kerntaak van de gemeente. De gemeente heeft een actieve rol om te zorgen dat cultuur bij elkaar komt en voor iedereen beschikbaar is. Ook voor de minima en de groep werkenden die tot 130 procent van het minimumloon verdient. Muziek-, dans- en theateronderwijs zijn goed voor geest en gezondheid en de ontwikkeling van het jonge brein. De cultuurcoach -die in dienst werkt van de gemeente- heeft tijdens de recente bijeenkomst nota bene opgeroepen tot het oprichten van een platform. Bouw een website, faciliteer locatie en ruimte en zorg dat cultuuraanbod bij elkaar komt en zorgt voor samenhang tussen stad en platteland.”

“Verras ons”

De VVD kijkt uit naar hetgeen het college met de input van de raad gaat doen. “Volgend jaar verwachten wij een kaderbrief die kaders stelt. Direct na het reces mag het college wat de VVD betreft een bestuursprogramma presenteren. Daarin zult u de omissies uit de kaderbrief en het coalitieakkoord recht trekken en ons verrassen met fris, prikkelend en degelijk beleid dat werkt voor de inwoner en de ondernemer.”

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *