Anita Brinckman was bij de Ondernemerssafari: “Zeer geslaagd”

Anita Brinckman was bij de Ondernemerssafari: “Zeer geslaagd”

Ons zeer actieve burgercommissielid Anita Brinckman was vandaag, dinsdag 16 april, deelnemer aan de ‘Ondernemerssafari’.

De start was bij lunchcafé De Flintenhoeve in Wezup. Albert en Geja zijn er begonnen met begeleid wonen voor mensen met een beperking en zijn samen met de bewoners gestart met een lunchcafé. “Na de lunch gingen we met de bus vol ondernemers, raadsleden en Stichting ToReCo naar Bospark Aagjeshoeve in Schoonoord (voorheen bekend als Rijmaaran) waar de familie De Jong een prachtige camping met dierenboerderij runt”, aldus Anita.

“De weg werd vervolgd naar Weidzz Natuurlodges in Dalerveen waar de familie Mulder het bewustworden van de natuur als een van de speerpunten heeft. Er was een hartelijk welkom met alcoholvrije drankjes, gepresenteerd door Retro Partydrinks uit Dalen vanuit een oldtimer VW-bus. Na de bezichtiging van de wellness-, natuur- en tentlodges met onder ander jacuzzi en/of sauna gingen we naar de bus om koers te zetten naar Noord-Sleen.

In restaurant & zalencentrum Wielens kregen we de geschiedenis van Wielens te horen. Sinds 2020 zijn achter het horecabedrijf een trailcenter en camperplaatsen gerealiseerd. Na een pubquiz met borrelgarnituur gaf Gerrit Hegen van Stichting Ter Klinke een presentatie over het muziektheaterspektakel ‘De Vlinderprinses’. Dat wordt van 3 tot en met 8 september elke avond gespeeld aan de rand van Zweeloo. De vele vrijwilligers, culturele verenigingen, kinderen, fanfare Excelsior, muzikanten, zes commissies en 135 toneelspelers toonden aan hoe er wordt samengewerkt om dit spektakel tot een succes te maken. Wel werd aangegeven dat sinds 2019 het verzoek ‘Afwijken van het omgevingsplan’ en de stikstofberekening als extra ballast werden ervaren.

Tot slot van deze safari werden we in restaurant Wielens getrakteerd op een optreden van Miriam ter Weeme die enkele liedjes zong, waaronder één uit De Vlinderprinses.”

Anita besluit: “Het was een geslaagde middag vol indrukken.

Gerelateerde nieuwsartikelen
Reageer op dit nieuwsartikel

Your email address will not be published.Required fields are marked *